Wandelen met Alpaca’s

Wandelen met Alpaca's

Wandelen met Alpaca's

We kunnen een arrangement van +/- 2 uur aanbieden. De kosten voor dit arrangement bedragen € 17,50 per persoon incl. de uitleg, koffie, thee en onze eigen koek, d'n Achterhoeker. Hierbij zal de wandeling ruim 1 uur in beslag nemen. Tevens is er gelegenheid om een kijkje te nemen in onze shop voor leuke hebbedingetjes. Voor kinderen t/m 12 jaar zijn de kosten € 12,50 per persoon. Baby's tot 2 jaar mogen gratis mee. Dit is uitsluitend op afspraak. Reserveren is verplicht.
Bruine Alpaca

Meet en Greet

Indien u slecht ter been bent of liever niet wandelt, maar wel graag kennis maakt met onze dieren dan bent u ook van harte welkom. U kunt plaatsnemen op ons sfeervolle verwarmde terras te midden van de alpaca’s en of onze verwarmde boeren kapschuur en genieten van een kopje koffie of thee met onze eigen koek, d'n Achtehoeker. U krijgt uitgebreid uitleg over de alpaca's. Er is uitgebreid gelegenheid om foto’s te nemen en u ontvangt van ons brokjes om aan de alpaca’s te voeren.Tevens is er gelegenheid om een kijkje te nemen in onze alpacashop voor leuke hebbedingetjes. Dit arrangement neemt 1,5 uur in beslag. Hiervoor hanteren we een prijs van € 12,50 per persoon. We hanteren hiervoor de donderdagmiddag vanaf 15 uur, deelname min. 6 personen. Op zaterdagen hanteren we min. 12 en max. 20 personen. Indien u hieraan wenst deel te nemen, stuur ons een mailtje via het contactformulier. Dit is uitsluitend op afspraak. Reserveren is verplicht.

Voor het wandelen met Alpaca’s zien onze arrangementen die wij aanbieden er als volgt uit. U wordt warm welkom geheten op ons mooie verwarmde terras te midden van de alpaca’s met een kopje koffie of thee en onze eigen koek, d’n Achterhoeker. Bij slecht weer zijn er mogelijkheden om koffie of thee te drinken in onze verwarmde boeren kapschuur. Wij vertellen u vervolgens uitgebreid over onze bijzondere dieren. Ondertussen kunnen de dieren langzaam aan u wennen (en u aan hen). Reserveer nu!

Vervolgens gaan we de alpaca’s halsteren en gaan we op pad. De wandelpaden zijn zowel verhard als onverhard, houd hier dus rekening mee met uw schoeisel. Afhankelijk van de grootte van de groep begeleiden wij de wandeling met één of twee personen. Twee gasten kunnen gezamenlijk één alpaca onder hun hoede nemen. Onderweg kan er natuurlijk desgewenst gewisseld worden.

Wij verkopen ook hele leuke hebbedingetjes van o.a. alpacawol. Deze kun je vinden onder het kopje Media en Nieuws.

Wij verzorgen tevens Workshops Vilten. Dit is op aanvraag. Stuur een berichtje als je interesse hebt!

Welcome image

In de omgeving

Om uw belevenis in de Achterhoek uit te breiden, zijn er in de directe omgeving diverse leuke activiteiten te doen. Denkt u aan o.a. diverse horecagelegenheden, het Blotevoetenpad in Engbergen, het Openluchttheater in Engbergen, de Korenmolen van Voorst, Golfclub ’t Lohr en Kinderboerderij Engbergen  of overnachten bij defamiliekip.nl .  Genoeg te doen!

Goed om te weten

De wandelingen gaan in principe altijd door, behalve bij extreme weersomstandigheden. Indien dit het geval is nemen we tijdig contact met u op om een alternatieve datum te prikken.
De wandelingen zijn geschikt vanaf twee personen tot maximaal twaalf personen.
Bij meerdere aanvragen van kleinere groepen kunnen er mogelijk groepen worden samengevoegd. Indien u dit niet wenst, dan kunt u dit overleggen, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.
Er zijn tijdens en na het wandelen voldoende fotomomenten.
De alpaca’s mogen niet gevoerd worden. Na de wandeling stellen
wij speciale brokjes beschikbaar die u kunt aanbieden.
Alpaca’s zijn van nature vluchtdieren. Hoe rustiger u zelf bent, hoe rustiger de alpaca’s zijn..
Alpaca’s zijn erg nieuwsgierig en lief, maar kunnen uit instinct incidenteel schoppen.
Soms kunnen ze schrikken en aan de lijn trekken.
Kinderen zijn van harte welkom. Voor de veiligheid van de kinderen en van onze dieren houden wij per kind de begeleiding van één volwassene aan. Kinderen tot twaalf jaar dienen altijd begeleid te worden door een betalende volwassene.
De capaciteit per groep is beperkt. Houd er rekening mee dat ook begeleiders gewoon een plekje moeten reserveren en betalen.
Deelnemen in een rolstoel is ook mogelijk. Wilt u dit specifiek aangeven bij de reservering, zodat we de route kunnen aanpassen?
Een origineel cadeau-idee is een waardebon voor een alpaca-arrangement. De waardebonnen zijn geldig tot 1 jaar na afgifte. Neemt u voor een waardebon even contact met ons op.
Deelname aan wandelingen of koffie-uurtje is te allen tijde voor eigen risico.
Honden zijn helaas niet toegestaan.

Waarom wandelen met Alpaca’s

Alpaca's in het gras
  • Ontspannend

    Wandelen met een alpaca is erg ontspannend en werkt onthaastend.
  • Hoog aaibaarheidsgehalte

    Alpaca’s zijn teder, intelligent en nieuwsgierig.
  • Leuk voor jong en oud

    Iedereen is welkom! Kinderen en ouderen.