Wandelen met Alpaca’s

Wandelen met Alpaca's

We kunnen een arrangement van +/- 2 uur aanbieden. De kosten voor dit arrangement bedragen € 17,50 per persoon incl. de uitleg, koffie, thee en onze eigen koek, d'n Achterhoeker. Hierbij zal de wandeling ruim 1 uur in beslag nemen. Tevens is er gelegenheid om een kijkje te nemen in onze shop voor leuke hebbedingetjes. Voor kinderen t/m 12 jaar zijn de kosten € 12,50 per persoon. Baby's tot 2 jaar mogen gratis mee. Dit is uitsluitend op afspraak. Reserveren is verplicht.
Bruine Alpaca

Meet en Greet

Indien u slecht ter been bent of liever niet wandelt, maar wel graag kennis maakt met onze dieren dan bent u ook van harte welkom. U kunt plaatsnemen op ons sfeervolle verwarmde terras te midden van de alpaca’s en of onze verwarmde boeren kapschuur en genieten van een kopje koffie of thee met onze eigen koek, d'n Achtehoeker. U krijgt uitgebreid uitleg over de alpaca's. Er is uitgebreid gelegenheid om foto’s te nemen en u ontvangt van ons brokjes om aan de alpaca’s te voeren.Tevens is er gelegenheid om een kijkje te nemen in onze alpacashop voor leuke hebbedingetjes. Dit arrangement neemt 1,5 uur in beslag. Hiervoor hanteren we een prijs van € 12,50 per persoon. We hanteren hiervoor de donderdagmiddag vanaf 15 uur, deelname min. 6 personen. Op zaterdagen hanteren we min. 12 en max. 20 personen. Indien u hieraan wenst deel te nemen, stuur ons een mailtje via het contactformulier. Dit is uitsluitend op afspraak. Reserveren is verplicht.

High Tea incl. Meet en Greet

In samenwerking met Restaurant Van Hal uit Voorst, organiseren we een overheerlijke High Tea. Hier kun je heerlijk van genieten terwijl de alpaca’s om je heen lopen en willen weten wat je aan het doen bent. Je neemt, bij mooi weer, plaats in onze weide tussen de alpaca’s of op ons overdekte/verwarmde terras. Bij erg slecht weer neem je plaats in onze verwarmde boerenkapschuur. We stellen de tafeltjes zo op, dat je op voldoende afstand van elkaar kunt zitten. Ondertussen vertellen we het één en ander over onze alpaca’s en na de High Tea is er gelegenheid tot voeren, met door ons beschikbaar gestelde brokjes of wilgentakken en om uitgebreid foto’s te maken. Tevens is er gelegenheid om een kijkje te nemen in onze alpacashop voor leuke hebbedingetjes. Wat serveren we bij de High Tea? Heerlijke koude hapjes, b.v. sandwiches, zoete hapjes, wraps, enzovoort. Dit kan seizoensgebonden zijn en varieert en je krijgt onbeperkt koffie of thee en 1 glas vruchtensap per persoon. Voor jeugd t/m 12 jaar is er overleg mogelijk. Laat je verrassen! Duur hiervan is 1,5 uur. Kosten voor deze High Tea: € 28,50 per persoon. We bekijken per reservering wat mogelijk is en hoeveel personen we toelaten. Wil je reserveren? Kijk onder het kopje “Reserveren” wanneer deze staan gepland en vul het formulier in.

Voor het wandelen met Alpaca’s zien onze arrangementen die wij aanbieden er als volgt uit. U wordt warm welkom geheten op ons mooie verwarmde terras te midden van de alpaca’s met een kopje koffie of thee en onze eigen koek, d’n Achterhoeker. Bij slecht weer zijn er mogelijkheden om koffie of thee te drinken in onze verwarmde boeren kapschuur. Wij vertellen u vervolgens uitgebreid over onze bijzondere dieren. Ondertussen kunnen de dieren langzaam aan u wennen (en u aan hen). Reserveer nu!

Vervolgens gaan we de alpaca’s halsteren en gaan we op pad. De wandelpaden zijn zowel verhard als onverhard, houd hier dus rekening mee met uw schoeisel. Afhankelijk van de grootte van de groep begeleiden wij de wandeling met één of twee personen. Twee gasten kunnen gezamenlijk één alpaca onder hun hoede nemen. Onderweg kan er natuurlijk desgewenst gewisseld worden.

Wij verkopen ook hele leuke hebbedingetjes van o.a. alpacawol. Deze kun je vinden onder het kopje Media en Nieuws.  (Pinnen kan bij ons niet, we kunnen wel een tikkie sturen).

Wij verzorgen tevens Workshops Vilten. Dit is op aanvraag. Stuur een berichtje als je interesse hebt!

Welcome image

In de omgeving

Om uw belevenis in de Achterhoek uit te breiden, zijn er in de directe omgeving diverse leuke activiteiten te doen. Denkt u aan o.a. diverse horecagelegenheden, het Blotevoetenpad in Engbergen, het Openluchttheater in Engbergen, de Korenmolen van Voorst, Golfclub ’t Lohr en Kinderboerderij Engbergen  of overnachten bij defamiliekip.nl .  Of je combineert een arrangement met een activiteit van www.magicoutdoorsports.nl . Lekker actief! Genoeg te doen!

Goed om te weten

De wandelingen gaan in principe altijd door, behalve bij extreme weersomstandigheden. Indien dit het geval is nemen we tijdig contact met u op om een alternatieve datum te prikken.
Alpaca’s zijn van nature vluchtdieren. Hoe rustiger u zelf bent, hoe rustiger de alpaca’s zijn.
Alpaca’s zijn erg nieuwsgierig en lief, maar kunnen uit instinct incidenteel schoppen.
Soms kunnen ze schrikken en aan de lijn trekken.
Kinderen zijn van harte welkom. Voor de veiligheid van de kinderen en van onze dieren houden wij
per kind de begeleiding van één volwassene aan. Kinderen t/m twaalf jaar dienen altijd begeleid te
worden door een betalende volwassene.
De capaciteit per groep is beperkt. Houd er rekening mee dat ook begeleiders gewoon een plekje moeten
reserveren en betalen.
Deelname aan wandelingen of koffie-uurtje is te allen tijde voor eigen risico. En let op: Honden zijn helaas niet toegestaan.

Waarom wandelen met Alpaca’s

Alpaca's in het gras
  • Ontspannend

    Wandelen met een alpaca is erg ontspannend en werkt onthaastend.
  • Hoog aaibaarheidsgehalte

    Alpaca’s zijn teder, intelligent en nieuwsgierig.
  • Leuk voor jong en oud

    Iedereen is welkom! Kinderen en ouderen.