Alpaca Boerderij Gelderland

Wandelen met alpaca's?

Wij bieden verschillende arrangementen aan om te wandelen met alpaca's, bekijk meer bij onze arrangementen of neem vrijblijvend contact met ons op.
Bruine Alpaca

Reserveer nu bij onze Alpaca boerderij!

Nieuwsgierig? U ben van harte welkom om kennis te maken met ons en onze dieren. De wandelingen zijn alleen op afspraak mogelijk.
Alpaca aan het eten

Cadeau idee

Een origineel cadeau-idee is een cadeaubon voor een alpaca-arrangement.Neemt u voor een cadeaubon even contact met ons op. Let wel op dat de bonnen 1 jaar geldig zijn, nu in de coronatijd en de vele aanvragen hebben we dit verlengt, tot wederbericht, naar 1,5 jaar.

Welkom op dé Alpaca boerderij van Gelderland, Alpaca Ranch d’n Achterhoek! Wij, Gilbert en Wilma uit Voorst stellen onszelf graag even voor op Alpaca Ranch d’n Achterhoek!

“Na een vakantie in Peru zijn we besmet geraakt met het Alpaca-virus. We werden verliefd op deze zachtaardige dieren met hun grote, sprekende ogen.”

Welcome image

Meer over ons

Sinds 2008 wonen wij in het prachtige Voorst, gemeente Oude IJsselstreek in Gelderland. We zijn naast ons werk graag bezig in en rond ons huis, waar sinds enige tijd ook zes alpaca’s hun thuis hebben. Na een vakantie in Peru zijn we besmet geraakt met het Alpaca-virus. We werden verliefd op deze zachtaardige dieren met hun grote, sprekende ogen. Sindsdien droomden we steeds vaker om alpaca’s te gaan houden, maar om dit te kunnen realiseren moesten de nodige verbouwingen worden gedaan aan ons huis en de schuren.

Toen dit in 2018 gerealiseerd was, zijn we daadwerkelijke stappen gaan zetten. Een goede alpaca-fokker uit de regio leerde ons alles wat van belang was. Inmiddels hebben zes prachtige, lieve alpaca’s hun thuis bij ons. Na een uitgebreide periode van wennen, is inmiddels de tijd rijp om meer te gaan doen met onze prachtige dieren en bieden we o.a. wandelingen aan met onze alpaca’s.

De mooie bosrijke omgeving waarin wij wonen met uitgebreide wandelpaden én met uitzicht op Duitsland maakt dit natuurlijk extra aantrekkelijk.

Goed om te weten

De wandelingen zijn geschikt vanaf twee personen tot maximaal twaalf personen.
Bij meerdere aanvragen van kleinere groepen kunnen er mogelijk groepen worden samengevoegd. Indien u dit niet wenst, dan kunt u dit overleggen, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.
De alpaca’s mogen niet gevoerd worden. Na de wandeling stellen
wij speciale brokjes beschikbaar die u kunt aanbieden.
Een origineel cadeau-idee is een cadeaubon voor een alpaca-arrangement. De waardebonnen zijn
geldig tot 1 jaar na afgifte. Neemt u voor een cadeaubon even contact met ons op.
Deelname aan alle arrangementen, is te allen tijde voor eigen risico. En let op: Honden
zijn helaas niet toegestaan.
Bruine Alpaca

Brigitte

De omgeving is rolstoelvriendelijk!
Alpaca aan het eten

Willeke

Wat een mooie bosrijke omgeving. Je komt helemaal ontspannen terug van de wandeling met de alpaca's, heerlijk na veel stress te hebben gehad!
Bruine Alpaca

Jacqueline Boerakker

Het is wel even wat anders dan een hond! Echt een aanrader.

Waarom wandelen met Alpaca’s

Alpaca's in de achterhoek
  • Ontspannend

    Wandelen met een alpaca is erg ontspannend en werkt onthaastend.
  • Hoog aaibaarheidsgehalte

    Alpaca’s zijn teder, intelligent en nieuwsgierig.
  • Leuk voor jong en oud

    Iedereen is welkom! Kinderen en ouderen.