Bed and Breakfast & Alpaca’s: een unieke ervaring in de achterhoek

Bed and Breakfast & Alpaca’s: een unieke ervaring in de achterhoek

Bed and breakfast en alpacas! Ben je op zoek naar een unieke overnachtingservaring in Gelderland? Heb je ooit overwogen wakker te worden naast de meest vreedzame dieren van de natuur? Bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek combineren we de charme van een bed & breakfast met de unieke aanwezigheid van alpaca’s. Dit is niet zomaar een verblijf; het is een ervaring die je meeneemt naar de rustgevende wereld van deze prachtige dieren.

Bed and breakfast en alpacas! Ben je op zoek naar een unieke overnachtingservaring in Gelderland? Heb je ooit overwogen wakker te worden naast de meest vreedzame dieren van de natuur? Bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek combineren we de charme van een bed & breakfast met de unieke aanwezigheid van alpaca’s. Dit is niet zomaar een verblijf; het is een ervaring die je meeneemt naar de rustgevende wereld van deze prachtige dieren.

bed and breakfast en alpacas

“overnachten bij Alpaca’s: een unieke ervaring in de achterhoek.”

B&B Alpaca’s

Bij onze bed and breakfast en alpacas draait alles om rust, natuur en natuurlijk onze vriendelijke alpaca’s. Hier kun je ontsnappen aan de dagelijkse drukte en jezelf onderdompelen in de kalme sfeer van het platteland. Onze B&B biedt comfortabele kamers, elk met een uniek uitzicht op de alpacaweides, waar je de alpaca’s zachtjes kunt horen hummen als je wakker wordt.
Wilma & Gilbert

Slapen bij Alpaca’s Gelderland

Gelegen in het hart van Gelderland, biedt Alpaca Ranch d’n Achterhoek de perfecte gelegenheid om naast alpaca’s te slapen. Of je nu een dierenliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke overnachtingservaring, onze ranch biedt het allemaal. Ontwaak met het zachte geluid van alpaca’s die je begroeten en begin je dag met een glimlach.

De leukste overnachting bij Alpaca’s

Ervaar de leukste overnachting die Gelderland te bieden heeft. Onze alpaca’s zorgen voor een onvergetelijke ervaring, terwijl onze faciliteiten zorgen voor comfort en ontspanning. Van zachte alpaca wollen dekbedden tot een sfeervolle ontbijtruimte waar je kunt genieten van lokale lekkernijen – wij zorgen voor alles.

Wakker worden bij Alpaca’s

Stel je voor dat je wakker wordt met het zachte geblaat van alpaca’s net buiten je raam. Bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek is dit elke ochtend realiteit. Onze gasten genieten van het unieke plezier om omringd te zijn door deze rustige dieren, een ervaring die gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert.

Bed and Breakfast incl. Greet and Meet

Wat onze B&B echt uniek maakt, is de mogelijkheid om deel te nemen aan een ‘greet and meet’ met onze alpaca’s. Dit is jouw kans om dicht bij de dieren te komen, meer over hen te leren en zelfs enkele foto’s te maken. Het is een perfecte manier om je dag te beginnen of af te sluiten.
Als je op zoek bent naar een ontsnapping aan de hectiek van het dagelijks leven, dan is Alpaca Ranch d’n Achterhoek de perfecte bestemming. Hier kun je genieten van de rust en de natuur, terwijl je omringd wordt door vriendelijke alpaca’s. Onze B&B biedt niet alleen comfortabele en gezellige accommodaties, maar geeft je ook de kans om deel uit te maken van het leven op de alpacaranch. Maak een afspraak en ontdek zelf de magie van slapen bij alpaca’s in Gelderland. Ervaar de vreugde, rust en het unieke karakter van ons aanbod. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek!

Alpaca weetjes

 • Oorsprong: Alpaca’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, met name uit Peru, Bolivia, en Chili.
 • Familie: Ze behoren tot de kameelachtigen en zijn nauw verwant aan lama’s.
 • Twee Soorten: Er zijn twee soorten alpaca’s: Huacaya en Suri, te onderscheiden door hun vacht.
 • Vacht: Hun vacht is hypoallergeen en wordt wereldwijd gewaardeerd voor het maken van hoogwaardige wol.
 • Kleuren: Alpaca’s komen voor in meer dan 22 natuurlijke kleuren, van wit tot zwart en diverse bruintinten.
 • Levensduur: Ze kunnen tot 20-25 jaar oud worden.
 • Gewicht: Een volwassen alpaca weegt tussen de 45 en 85 kilogram.
 • Geluiden: Alpaca’s communiceren met elkaar door te ‘hummen’ en andere unieke geluiden te maken.
 • Spugen: Net als lama’s kunnen alpaca’s spugen als ze zich bedreigd voelen.
 • Draagtijd: De draagtijd van een vrouwtjesalpaca (merrie) is ongeveer 11,5 maand.
 • Geboorte: Meestal wordt er één jong (cria) per keer geboren.
 • Sociale Dieren: Alpaca’s zijn kudde dieren en floreren het best in groepen.
 • Dieet: Hun dieet bestaat hoofdzakelijk uit gras, hooi en speciaal alpacavoer.
 • Gevoelige Voeten: Ze hebben zachte voetzolen en geven de voorkeur aan zachte, vochtige ondergronden.
 • Intelligentie: Alpaca’s zijn intelligent en kunnen eenvoudige taken en commando’s leren.
 • Scheerbeurt: Ze worden jaarlijks geschoren voor hun wol, wat essentieel is voor hun welzijn.
 • Gebit: Alpaca’s hebben alleen onderste tanden die tegen een tandvleesplaat aan de bovenkant malen.
 • Natuurlijke Zwemmers: Ze zijn van nature goede zwemmers.
 • Duurzaam: Hun ecologische voetafdruk is relatief klein; ze beschadigen het land minder dan andere grazers.
 • Therapeutisch Effect: Hun aanwezigheid is bekend om stress te verminderen, wat ze geschikt maakt voor dierondersteunde therapie.