Ontdek de wereld van Alpaca’s bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek

Ontdek de wereld van Alpaca’s bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek

Welkom bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek, uw bestemming voor een onvergetelijke ontmoeting met alpaca’s in het coullissenlandschap van de Heurne in de Achterhoek. Bent u gefascineerd door deze charmante dieren en wilt u meer weten over alpaca’s? Of droomt u ervan om samen met deze rustige dieren door de natuur te wandelen? Dan bent u hier aan het juiste adres. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van alpaca’s, van hun unieke kenmerken tot de vreugde van het wandelen met deze vriendelijke wezens. Lees verder en ontdek alles wat er te weten valt over alpaca’s, en waarom een bezoek aan Alpaca Ranch d’n Achterhoek een must is voor elke dieren- en natuurliefhebber.

Welkom bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek, uw bestemming voor een onvergetelijke ontmoeting met alpaca’s in het coulissenlandschap van de Heurne in de Achterhoek. Bent u gefascineerd door deze charmante dieren en wilt u meer weten over alpaca’s? Of droomt u ervan om samen met deze rustige dieren door de natuur te wandelen? Dan bent u hier aan het juiste adres. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van alpaca’s, van hun unieke kenmerken tot de vreugde van het wandelen met deze vriendelijke wezens. Lees verder en ontdek alles wat er te weten valt over alpaca’s, en waarom een bezoek aan Alpaca Ranch d’n Achterhoek een must is voor elke dieren- en natuurliefhebber.

Alpaca Boerderij Gelderland

“Ervaar de rustgevende charme van alpaca’s en ontdek de ongekende schoonheid van de Achterhoek bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek”

Wat is een alpaca?

Welkom bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek, waar de charmante wereld van alpaca’s voor u openstaat. Misschien heeft u zich weleens afgevraagd: wat is een alpaca precies? De alpaca is een boeiend evenhoevig zoogdier, verwant aan de kameel, dat zijn oorsprong vindt in Zuid-Amerika. Deze gracieuze dieren worden voornamelijk gehouden voor hun kostbare wol, die in meer dan 22 kleurslagen voorkomt. Met een schofthoogte van ongeveer 90 cm en een onmiskenbaar wollige vacht, zijn alpaca’s een betoverende verschijning.
Wilma & Gilbert

Wat moet je weten over alpaca’s?

Deze mooie beesten leven van nature op de hoogvlakten van landen als Ecuador, Bolivia en Peru. Ze gedijen op zachte, vochtige grond en voeden zich met gras. Bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek zorgen we ervoor dat onze alpaca’s een natuurgetrouwe habitat hebben, inclusief mals gras en voldoende ruimte om te wentelen, iets waar ze dol op zijn. Belangrijk om te weten is dat alpaca’s een speciaal dieet hebben; ze mogen absoluut geen fruit, brood of koekjes eten. Wij voorzien ze van kwalitatief gras en hooi om hun gezondheid te waarborgen.

Kun je alpaca’s knuffelen?

Ja, alpaca’s zijn over het algemeen vriendelijk en kunnen met zorg en respect benaderd worden. Bij ons op de ranch bieden we bezoekers de kans om dichtbij deze lieve dieren te komen. Onze alpaca’s zijn gewend aan menselijk contact, maar we benadrukken altijd het belang van een rustige en zachte benadering.

Waar worden ze voor gehouden?

Naast hun charmante uitstraling en vriendelijke aard, staan alpaca’s vooral bekend om hun hoogwaardige wol. Deze wol is niet alleen zacht en warm, maar ook hypoallergeen, waardoor het geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor schapenwol. Bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek kunt u meer te weten komen over het proces van het scheren van de alpaca’s en de diverse toepassingen van hun wol.

Is wandelen met alpaca’s leuk?

Absoluut! Wandelen met alpaca’s is een unieke ervaring die rustgevend en vermakelijk is. Het biedt een prachtige kans om de natuurlijke schoonheid van de Achterhoek te verkennen in het gezelschap van deze serene dieren. Onze dieren zijn getraind om met bezoekers te wandelen, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Waarom wandelen met alpaca’s?

Wandelen met alpaca’s is niet alleen leuk, maar ook therapeutisch. Het is bewezen dat tijd doorbrengen met dieren stress vermindert en positieve emoties opwekt. Daarnaast is het een unieke manier om de prachtige omgeving van de Heurne in de Achterhoek te ervaren.
Alpaca Ranch d’n Achterhoek biedt u een unieke kans om de fascinerende wereld van alpaca’s te verkennen. Van het knuffelen en voeden van deze zachte dieren tot het meemaken van een serene wandeling door de prachtige Achterhoek – bij ons is er voor iedereen wat wils. We nodigen u van harte uit om een afspraak te maken en zelf te ervaren waarom een bezoek aan onze alpaca boerderij zo bijzonder is. Neem contact met ons op voor een onvergetelijke ervaring met alpaca’s in het hart van de Achterhoek!

Alpaca weetjes

 • Oorsprong: Alpaca’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, met name uit Peru, Bolivia, en Chili.
 • Familie: Ze behoren tot de kameelachtigen en zijn nauw verwant aan lama’s.
 • Twee Soorten: Er zijn twee soorten alpaca’s: Huacaya en Suri, te onderscheiden door hun vacht.
 • Vacht: Hun vacht is hypoallergeen en wordt wereldwijd gewaardeerd voor het maken van hoogwaardige wol.
 • Kleuren: Alpaca’s komen voor in meer dan 22 natuurlijke kleuren, van wit tot zwart en diverse bruintinten.
 • Levensduur: Ze kunnen tot 20-25 jaar oud worden.
 • Gewicht: Een volwassen alpaca weegt tussen de 45 en 85 kilogram.
 • Geluiden: Alpaca’s communiceren met elkaar door te ‘hummen’ en andere unieke geluiden te maken.
 • Spugen: Net als lama’s kunnen alpaca’s spugen als ze zich bedreigd voelen.
 • Draagtijd: De draagtijd van een vrouwtjesalpaca (merrie) is ongeveer 11,5 maand.
 • Geboorte: Meestal wordt er één jong (cria) per keer geboren.
 • Sociale Dieren: Alpaca’s zijn kudde dieren en floreren het best in groepen.
 • Dieet: Hun dieet bestaat hoofdzakelijk uit gras, hooi en speciaal alpacavoer.
 • Gevoelige Voeten: Ze hebben zachte voetzolen en geven de voorkeur aan zachte, vochtige ondergronden.
 • Intelligentie: Alpaca’s zijn intelligent en kunnen eenvoudige taken en commando’s leren.
 • Scheerbeurt: Ze worden jaarlijks geschoren voor hun wol, wat essentieel is voor hun welzijn.
 • Gebit: Alpaca’s hebben alleen onderste tanden die tegen een tandvleesplaat aan de bovenkant malen.
 • Natuurlijke Zwemmers: Ze zijn van nature goede zwemmers.
 • Duurzaam: Hun ecologische voetafdruk is relatief klein; ze beschadigen het land minder dan andere grazers.
 • Therapeutisch Effect: Hun aanwezigheid is bekend om stress te verminderen, wat ze geschikt maakt voor dierondersteunde therapie.